Vpis
  • 0
09 / 2023

Beeconn na dveh svetovnih predstavitvah!

V zadnjih tednih je ekipa BeeConn razstavljala na dveh pomembnih sejmih, Pomurskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni in svetovnem čebelarskem kongresu Apimondia v Santiagu, Čile!

Na sejmu AGRA, ki je eden najpomembnejših dogodkov v kmetijskem sektorju v regiji, se je BeeConn predstavil že tretjič zapored! Predstavili smo najnovejše rešitve za spremljanje čebel in delili svoje znanje o pomenu uporabe tehnologije v čebelarstvu, ki omogoča natančno spremljanje čebeljih družin in izboljšuje trajnostno prakso čebelarjenja.

Ekipa BeeConn je bila vesela številnih zanimivih pogovorov z obiskovalci sejma AGRA, s svojo udeležbo pa nadaljujemo svojo zavezanost k spodbujanju zdravja čebel in trajnostnega razvoja čebelarstva.


Le nekaj dni kasneje, v začetku septembra, se je začel 48. svetovni čebelarski kongres Apimondia. Naša ekipa BeeConn se je predstavila v okviru razstavnega prostora Slovenije ob boku Slovenske čebelarske akademije, Muzeja čebelarstva Radovljica in podjetja Logar Trade d.o.o.. Predstavili smo naše najnovejše inovacije v tehnologiji za spremljanje čebel ter spodbujali razprave o pomembnosti praks čebelarjenja.


Slovenski dan na Apimondiji

Slovenija je uspešno predstavila dosežke na področju čebelarstva in vpis "Čebelarstvo v Sloveniji, način življenja" na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. Dogodek so s svečanim nagovorom otvorili ga. Irena Šinko, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (video), g. Alan Brian Bergant, veleposlanik, Veleposlaništvo Republike Slovenije Buenos Aires, Argentina, g. Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije (video) in častna gosta, Dr. Jeff Pettis, predsednik Apimondije ter Dr. Peter Kozmus, strokovni vodja rejskega programa za kranjsko čebelo in podpredsednik Apimondie.

Dogodka se je udeležilo več kot 100 ljudi, ki so uživali v predstavitvah in posnetkih Čebelarske zveze Slovenije, Čebelarskega muzeja Radovljica, Hiše kranjske čebele, ApiRoutes, Logar Trade d.o.o., Kmetijskega inštituta Slovenije in BeeConn.
 

Zainteresirani?

Kontaktirajte nas in pripravili vam bomo ponudbo, ki bo prilagojena vašim potrebam in zahtevam pri čebelarjenju.


KONTAKT 
Na spletnih straneh BeeConn.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov. Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.