Vpis
  • 0
03 / 2024

KLJUČ DO USPEHA: Priprava čebelarske tehtnice za novo čebelarsko sezono
Ob začetku čebelarske sezone se odpira vrsta pomembnih nalog, med katerimi je priprava čebelarske tehtnice ključnega pomena. Kot čebelarji, se zavedamo, da je spremljanje teže panjev in skrb za njihovo dobrobit zelo pomemba. Čebelarska tehtnica, kot del sodobne tehnologije, nam omogoča natančen vpogled v stanje naših čebeljih družin.

Zakaj je priprava čebelarske tehtnice tako pomembna?
Pravilna priprava čebelarske tehtnice pred začetkom sezone zagotavlja nemoteno delovanje in zanesljive podatke o stanju panjev. S tem lahko pravočasno ukrepamo, sledimo razvoju čebeljih družin in preprečimo morebitne težave.  V nadaljevanju vam posredujemo navodila za pregled BeeConn tehtnice pred začetkom čebelarske sezone:
 

1. Pregled kablov in priključkov:

a. Preverite, ali so vsi konektorji pravilno vstavljeni. Pri vstavljanju konektorja se prepričajte, da naredi stik, vendar ne pritiskajte premočno na vso silo.

b. V primeru uporabe solarnega sistema najprej izstavite napajalni kabel iz koncentratorja, nato izklopite dovod iz panela na solar regulator na stičišču obeh kablov (potrebno odvijačenje na kablu, ne na regulatorju), preverite če so vsi kabli dobro zavijačeni v solar regulator nato glejte točko 2.b.
Očistite solarni panel.2. Pregled stanja baterij:


a. Na koncentratorju ali v spletni aplikaciji BeeConn preverite stanje baterije tehtnice.

b. V primeru uporabe solarnega sistema na regulatorju solarja preverite napolnjenost in napetost akumulatorja:


i. Če ekran ne prikazuje ničesar, preverite vezavo med akumulatorjem in solar regulatorjem.

ii. Če je na ekranu simbol za baterijo narisan kot prazen in napetost na njemu kaže več kot 14V odstranite napajanje v naslednjem vrstnem redu: koncentrator (dovolj samo da se izvzame kabel na koncentratorju), solar panel (tam kjer se kabel iz panela in kabel iz regulatorja spojita se mora izklopiti), akumulator (prekine se stik z + od akumulatorja tako da se odstrani krokodilček) in se nazaj priklopi v obratnem vrstnem redu.
 
3. Pregled namestitve:
a. Panj leži samo na 4 senzorjih tehtnice in se ne dotika ohišja tehtnice, če so vidne smeti med panjem in tehtnico je potrebno te smeti odstraniti.

b. Panj, ki je na tehtnici se ne dotika nobenega sosednjega panja, stropa ali stene čebelnjaka, prav tako ne sme biti vmes nič razen zrak (tudi penasta guma in stiropor povzročata napake pri merjenju teže).

c. Priporočamo da so razmaki med panjem na tehtnici in predmeti v neposredni okolici na minimalni razdalji 5mm, in po potrebi več.V primeru, da imate kakršnakoli vprašanja ali potrebujete dodatno pomoč, smo vam na voljo. Prosimo, kontaktirajte našo službo za podporo strankam, kjer vam bomo z veseljem pomagali preko telefona na 03 56 70 770, vsak delovni dan med 8.00 in 16.00 uro, ali preko email naslova help@beeconn.si

Želimo vam uspešno čebelarsko sezono!
 

Zainteresirani?

Kontaktirajte nas in pripravili vam bomo ponudbo, ki bo prilagojena vašim potrebam in zahtevam pri čebelarjenju.


KONTAKT 
Na spletnih straneh BeeConn.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov. Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.