Vpis
  • 0
05 / 2023

Najbolj pester mesec čebelarske sezone

Maja imajo čebelarji več pomembnih nalog povezanih z vzdrževanjem in skrbjo za panje in čebele.Pregledi panjev: Čebelarji bodo skrbno pregledali vsak panj, da ocenijo zdravje kolonije, preverijo znake bolezni ali okužbe ter zagotovijo, da kraljica polaga jajčeca in delavke skrbijo za svoje naloge.

Preprečevanje ali zajemanje rojev: Ko se ozračje začne segrevati, lahko čebelje kolonije postanejo prenapolnjene, nekatere čebele pa lahko zapustijo panj in oblikujejo novo kolonijo drugje. Da bi preprečili ali obvladovali roje, lahko čebelarji uporabijo različne tehnike, kot so razdelitev panja, zagotavljanje dodatnega prostora ali zajemanje in premeščanje rojev.

Točenje medu: Čebelarji lahko v maju začnejo s točenjem medu (odvisno od regije in lokalnih vremenskih vzorcev).

Upravljanje s škodljivci in boleznimi: Čebelarji morajo skrbno spremljati svoje panje in biti pozorni na prve znake, da se v panju nahajajo škodljivci ali bolezni, ki lahko škodujejo njihovim čebelam.

Krmljenje in dopolnjevanje: V nekaterih primerih bodo čebelarji morda morali dopolniti prehrano čebel s sladkorno vodo ali cvetnim prahom, da zagotovijo, da ima kolonija dovolj hrane za uspešno delovanje v časih pomanjkanja.

Na splošno je mesec maj ključni mesec za čebelarje, saj postavlja temelje za preostanek sezone. S skrbnim upravljanjem svojih panjev in podporo čebelam, lahko čebelarji zagotovijo uspešno in produktivno sezono proizvodnje medu in opraševanja.Pomagamo vam upravljati vaš panj!

Naša čebelarska tehtnica BeeConn je pomembno orodje v čebelarstvu, zagotavlja dragocene informacije o zdravju in produktivnosti čebeljih kolonij ter pomaga čebelarjem pri sprejemanju odločitev o upravljanju s panji.


 

Zainteresirani?

Kontaktirajte nas in pripravili vam bomo ponudbo, ki bo prilagojena vašim potrebam in zahtevam pri čebelarjenju.


KONTAKT 
Na spletnih straneh BeeConn.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov. Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.